Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Απλό και απέριττο μακιγιάζ


woman-make-up-386

Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε άσκοπα τον χρόνο σας και να ταλαιπωρείστε με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη, για να πετύχετε το «τέλειο» μακιγιάζ. Καταρχήν δεν υπάρχει τέλειο μακιγιάζ, απλώς η έννοια του μακιγιάζ είναι να τονίσει λίγο παραπάνω τα όμορφά σας σημεία. Άλλωστε πρέπει να γνωρίζετε, ότι πολλές φορές προσπαθώντας να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, χάνετε την αίσθηση της ποσότητας, αφού προσθέτετε παραπάνω από όσο χρειάζεστε και το μόνο που καταφέρνετε, είναι να «φορτώνετε» την επιδερμίδα σας και να την ταλαιπωρείτε.
Επίσης, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, στους άντρες δεν αρέσει καθόλου το υπερβολικό μακιγιάζ, καθώς τους δημιουργεί την εικόνα μιας πολύ λαϊκής γυναίκας (κατινίστικο), ή την εικόνα της λεγόμενης πίστας στα μπουζούκια. Προς αποφυγή επομένως, όλων αυτών των ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων, αυτό που πρέπει να στοχεύετε είναι ένα natural look, περιποιημένο, το οποίο να έχει αποδοθεί σωστά στο πρόσωπο σας, στο σχήμα των ματιών σας και των χειλιών σας.
Σας παραθέτουμε τα βασικά tips του σωστού μακιγιάζ:
1.Πριν το μακιγιάζ, απλώνετε πάντα στο πρόσωπό σας την ενυδατική σας κρέμα, για τρεις βασικούς λόγους. Για να μην είναι ξηρό το δέρμα σας, για να «στρώσει» καλύτερα το make up και φυσικά γιατί αν δεν βάλετε την κρέμα σας το δέρμα σας θα δείχνει θαμπό.
2. Απλώνετε την μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας, μια φορά, όχι παραπάνω καθώς οι βλεφαρίδες σας μετά, θα δείχνουν κολλημένες και ψεύτικες.
3. Στην περίπτωση που βάζετε eye liner, είναι σωστό να το συνδυάζετε με ελαφριά σκιά, όχι ιδιαίτερα έντονη.
4. Αν βάζετε concealer κάτω από τη περιοχή των ματιών  σας, φροντίστε να έχει την ίδια απόχρωση με το υπόλοιπο make up, το οποίο πρέπει επίσης να ταιριάζει χρωματικά με το τύπο και το χρώμα του δέρματος σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρχουν διχρωμίες στο πρόσωπο και τον λαιμό σας.
5. Αν έχετε βάλει έντονο κραγιόν, αποφύγετε το έντονο μακιγιάζ στα μάτια και φυσικά ισχύει και το αντίστροφο. Γενικότερα, προσέξετε τι τονίζετε και πόσο το τονίζετε και φροντίστε να υπάρχει αρμονία στις ποσότητες, διαφορετικά το μακιγιάζ θα δείχνει υπερβολικό και φυσικά δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Extra tip:
Δεν κοιμόμαστε ποτέ μακιγιαρισμένες, είναι πολύ μεγάλο λάθος, καθώς αφήνουμε αυτές τις ουσίες να διεισδύσουν στους πόρους του προσώπου μας. Κάθε φορά που πέφτουμε για ύπνο η επιδερμίδα του προσώπου μας πρέπει να είναι καθαρή και ενυδατωμένη με τα κατάλληλα προϊόντα, ώστε στην συνέχεια να ξεκουραστεί κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου