Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Μακιγιάζ των ματιών

Αν είστε κουρασμένη ή ξενυχτισμένη από αλλεπάλληλα ξενύχτια, ο βασικός κανόνας για να αποκτήσετε πιο φρέσκια όψη είναι να επιλέξετε σκιές ματιών σε όσο το δυνατόν πιο απαλά χρώματα και να κάνετε το μακιγιάζ διακριτικό.
Στην αντίθετη περίπτωση, θα γίνει «βαρύ» τονίζοντας παράλληλα την κούρασή σας. Για να φωτίσετε το βλέμμα σας χρησιμοποιήστε απαλές ιριδίζουσες σκιές, σε γκρι, θαλασσί, σομόν, ροζ ή απαλό μοβ τόνο στα επάνω βλέφαρα και φτιάξτε ένα πιο σκούρο παχύ περίγραμμα, με την ίδια σκιά για τα κάτω βλέφαρα, βρέχοντας ελαφρά το πινέλο με λίγες σταγόνες νερό.
Στο επάνω βλέφαρο απλώστε επίσης λίγη λευκή ή ζαχαρί σκιά κάτω από το τόξο του φρυδιού για να ανεβάσετε το βλέμμα και ολοκληρώστε με άφθονη μάσκαρα στις βλεφαρίδες. Χρησιμοποιήστε μαύρη μάσκαρα αν είστε καστανή ή μελαχρινή και καφέ σκούρα ή μολυβί ή off black αν είστε ξανθή ή κοκκινομάλλα.
Η make up artist Μαίρη Καραχάλιου προτείνει να δοκιμάσετε και μπορντό μάσκαρα αν έχετε ανοιχτή επιδερμίδα και μαλλιά, καθώς δίνει πολύ γλυκό αποτέλεσμα όταν συνδυάζεται με σκιές ματιών σε γήινα και τρυφερά ροζ ή μοβ χρώματα. Φροντίστε ωστόσο να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου μαύρο μολύβι ή μαύρο υγρό eyeliner, γιατί αμφότερα σκληραίνουν το βλέμμα και απλά θα εντείνουν την κουρασμένη του όψη.
Προτού ολοκληρώσετε το μακιγιάζ των ματιών βεβαιωθείτε ότι τα φρύδια σας έχουν διορθωμένο σχήμα. Αν είναι αραιά, τονίστε τα διαλέγοντας ένα μαλακό kohl μολύβι στο ίδιο χρώμα και πιέστε τη μύτη του στα κενά ώστε να δημιουργηθούν κουκκίδες χρώματος ανάμεσα στις τριχούλες. Μετά, χτενίστε τα με ένα ειδικό βουρτσάκι για να ομογενοποιηθεί το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου